Tradycyjny polski gulasz możemy przygotowywać na wielu mięsach. Zwykle jest to mięso wieprzowe lub wołowe najczęściej wykorzystywane w polskiej kuchni. Gulasz jest posiłkiem zdrowym, smacznym i co ważne można go szybko i prosto przygotować dla całej rodziny.
Przepis na gulasz
Zakupione i przygotowane wcześniej mięso pokrój w kostki, najlepiej nie za duże, żeby mogło się dokładnie ugotować i posyp odrobiną soli i pieprzu. Dodaj do niego odrobinę cebuli również pokrojonej w kostkę i czosnek, jeśli lubisz. Wrzuć pokrojone mięso z warzywami do patelni na rozgrzany olej. Następnie mieszając co kilka minut sprawdzaj mięso i warzywa.
Po czasie, aż mięso się zaróżowi dodaj mąkę i pozostałe warzywa, na przykład paprykę i liście laurowe dla smaku. Możesz dodać odrobinę wody. Możesz również wykorzystać domowe przyprawy do gulaszu lub gotowe, które można kupić w sklepie. Duś mięso z warzywami na małym ogniu przez 40-50 minut co jakiś czas mieszając. Sprawdź, czy jest dobrze przyprawione, możesz dodać soli i pieprzu wedle uznania. Smacznego!