Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/sklepz11/domains/epytania.pl/public_html/wp-content/themes/blogging/options/php-po/php-po.php on line 373
Jakie mięso na gulasz? - epytania.pl Jakie mięso na gulasz? - epytania.pl

Jakie mięso na gulasz?

Gulasz to wybitna potrawa, świetnie pachnie, przyciąga aromatem, jeszcze lepiej smakuje. Niektórzy traktują ją jak tradycyjną polską potrawę z mięsa, w rzeczywistości jest to potrawa węgierska, które na dobre zagościła na polskich stołach.

Gulasz

Tradycyjny gulasz powstaje w wyniku połączenia kilku podstawowych smaków: mięso, odpowiedni do niego sos, warzywa i przyprawy. Podawany jest zawsze na gorąco, można do niego dodawać ziemniaczki, zwłaszcza młode z koperkiem oraz surówki. Co kto lubi!

Nie ma tak naprawdę jednego najlepszego mięsa, które idealnie nadawałoby się na gulasz. Każdy woli co innego. Dla osób lubiących zjeść tłusto i obficie polecana jest wieprzowina, w tym łopatka, karkówka, biodrówka, które nieco dłużej należy dusić. Dla osób dbających o linie lub nie mogących spożywać mięsa wieprzowego idealnym wyborem jest wołowina, cielęcina, jagnięcina, a nawet baranina. Istnieją również przepisy na pyszny gulasz z podrobów zwierzęcych, które również smakuje wyśmienicie i warto go wypróbować.

Gulasz z indyka

Jeśli chcemy gulasz z chudszego mięsa (i to białego) to polecamy przygotować je z piersi kurczaka lub indyka. Smacznego!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

0
Would love your thoughts, please comment.x